Składniki:
- okrągły serek camembert,
- 10 dag orzechów włoskich,
- 1 jajko,
- bułka tarta,
- oliwa,
- połówka brzoskwini,
- konfitura z żurawin,
- sól, pieprz
2. Serek dzielimy na pół. Połówki posypujemy prażonymi orzechami, lekko wciskamy w ser. "Składamy" połówki sera i przyciskamy.
3. Serowy krążek obtaczamy w jajku i tartej bułce.
4. Obsmażamy na złoty kolor z obu stron.
5. Na gotowy kotlecik układamy połówkę brzoskwini i konfiturę z żurawiny.
moja wersja z orzechami laskowymi i suszoną żurawiną :) baardzo smacznie danie na odmianę
Przepis zaczerpnięty z książki "DOM POLSKI - ULUBIONE OBIADY"
Polecam:) Miłego popołudnia
Wygląda przepysznie z pewnością przetestuję. Zastanawiam się tylko z czym to zjeść? Ryż, ziemniaczki, makaron, co sądzisz?
OdpowiedzUsuńale mi narobiłaś apetytu. ta brzoskwinka ...
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, trzeba sprobowac.
OdpowiedzUsuńGoraco pozdrawiam
wygląda smakowicie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam.
zapraszam do mnie na candy:) http://pierwszekrokirobotkowe.blogspot.com/2010/05/candy-zachecajace.html
OdpowiedzUsuńprzeczytaj proszę wpis do końca. pozdrawiam
bardzo ciekawy pomysł :D aczkolwiek nie lubie tego serka, ale coś nowego ;)
OdpowiedzUsuń@ jest u mnie w profilu ale na szybko wpiszę tu (potem skasuję posta) zwrot-nick@tlen.pl
OdpowiedzUsuń